English Synonym Exercise For Competitive Exams No. -26

The following page is dedicated to English Synonym Exercise For Competitive Exams. Here you will find vocabulary as a dictionary. These amazing synonyms help you to win prize as it has everything u require like free competitions, vocabulary words, English vocabulary, synonyms and antonyms list, vocabulary builder, correct synonym, online competitions, vocabulary test, competitions uk, learn English vocabulary, synonyms list, match synonym, competitions to win money, antonym website, word building games online, vocabulary building websites. Let’s dive in-

Exercise-26

Directions: In each of the following questions, out of the given choose the one which best expresses the meaning of the given word.

1.CANTANKEROUS (Asset. Grade, 1996)

(a) Disrespectful          (b) Noisy                     (c) Quarrelsome                     (d) Rash

2.MALIGN

 (a) Assign                   (b) Deviate                  (c) Depreciate                         (d) Harmful

3.TENEBROUS

 (a) Obstinate              (b) Gloomy                 (c) Fragile                               (d) Overhanging

4.OBLOQUY (Central Excise, 1990)

(a) Forgetfulness         (b) Prejudice               (c) Conference                        (d) Defamation                      

5.SORDID

(a) Harmful                 (b) Dirty                       (c) Splendid                             (d) Dangerous

6.ABASH

(a) Refuse                    (b) Amaze                    (c) Embarrass                           (d) Squash

7.NUMINOUS

(a) Amazing                 (b) Ugly                       (c) Inspiring                             (d) Heavy

8.CONTUMACY (C.B.I. 1991)

 (a) Divorce                 (b) Relation                 (c) Resistance                          (d) Cooperation                                                       

9.INSIPID

(a) Lucid                      (b) Wily                       (c) Witty                                  (d) Flat

10. KNAVERY

(a) Heroism                 (b) Cowardice            (c) Dishonesty                        (d) Stupidity

11.TRUNCATE (S.S.C. 1995)

 (a) Cancel                   (b) Act cruelly            (c) Cut off                                (d) End swiftly                                                              

12.GRAPHIC

 (a) Squamish              (b) Geometrical          (c) Pictorial                             (d) Mathematical

13.INTREPID

(a) Coward                  (b) Fearless                 (c) Selfish                                (d) Ugly

14.LAMENTABLE

 (a) Deplorable            (b) Contemptible         (c) Remorseful                        (d) Scornful

15.DEFT (Stenographers’ Exam, 1995)

 (a) Skilful                    (b) Vigorous               (c) Swift                                   (d) Deceitful

16.HOARD

(a) Destroy                  (b) Hide                       (c) Store                                  (d) Divide

17. WAFT

 (a) Climb                    (b) Float                       (c) Sink                                    (d) Drown

18. QUIBBLE (M.B.A. 1994)

 (a) Argue                    (b) Depress                  (c) Express                               (d) Quarrel                                                                 

19.MELD

(a) Glisten                   (b) Purchase                (c) Merge                                (d) Soothe

20. DIVULGE

(a) Reveal                    (b) Explore                  (c) Conceal                             (d) Strip

Answers:-

1.(c)             2. (d)

3.(b)            4. (d)

5.(b)           6. (c)

7.(c)           8. (c)

9.(d)          10. (c)

11.(c)        12. (c)

13.(b)       14. (a)

15.(a)       16. (c)

17.(b)       18. (a)

19.(c)       20. (a)

Download the above Exercise in PDF (Printable)

English Synonym Exercise For Competitive Exams No.-26

Directions: In each of the following questions, out of the given choose the one which best expresses the meaning of the given word.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *