English Synonym Exercise For Competitive Exams No.-35

The following page is dedicated to English Synonym Exercise For Competitive Exams. Here you will find vocabulary as a dictionary. These amazing synonyms help you to win prize as it has everything u require like free competitions, vocabulary words, English vocabulary, synonyms and antonyms list, vocabulary builder, correct synonym, online competitions, vocabulary test, competitions uk, learn English vocabulary, synonyms list, match synonym, competitions to win money, antonym website, word building games online, vocabulary building websites. Let’s dive in-

Exercise-35

Directions: In each of the following questions, out of the given alternatives, the meaning of the given word. Choose the one which best expresses.

1.LANGUISH

(a) Condemn               (b) Condone                (c) Console                  (d) Decline

2.RAKISH

(a) Frivolous                (b) Immoral                 (c) Aggressive             (d) Childish

3.DILIGENT (Stenographers’ Exam, 1991)

(a) Industrious             (b) Intelligent              (c) Modest                   (d) Energetic

4.RICOCHET

 (a ) Spare                   (b) Turn down               (c) Ride                        (d) Rebound

5.SCINTILLATING

(a) Warming               (b) Touching                (c) Glittering               (d) Shouldering

6.MUSTY

(a) Stale                        (b) Irritable                (c) Hungry                   (d) Ugly

7.REGALE

 (a) Harass                   (b) Entertain                (c) Express                   (d) Suppress

8.LASCIVIOUS (Hutt. Grade, 1995)

(a) Lustful                    (b) Foul                        (c) Fragrant                (d) Naughty                                                          

9.EMPHASISE

 (a) Suggest                 (b) Plead                      (c) Stress                    (d) Force

10. OBLIGATORY

(a) Required                (b) Stub                        (c) Agreeable            (d) Useful

11. SLAKE

 (a) Erase                     (b) Quench                  (c) Rub                        (d) Sharpen

12.BARGE

(a) Interpret                (b) Shout                      (c) Restrain                 (d) Enter

13.APPURTENANCE

(a) Privilege                (b) Journey                  (c) Concept                  (d) Necessity

14.SYCOPHANT

(a) Suppliant                (b) Follower                 (c) Flatterer                 (d) Admirer

15.DODGE

(a) Avoid                      (b) Break up                (c) Drag                      (d) Push forward

16.RECEPTIVE

 (a) Pretentious           (b) Observant             (c) Gracious                 (d) Generous

17. WELSH

 (a) Perspire                (b) Inspire                    (c) Encourage              (d) Default

18. VINDICATE (Central Excise, 1994)

 (a) Judge                    (b) Justify                     (c) Argue                     (d) Explain

19. OVERTURES

 (a) Observations        (b) Offers                    (c) Agreements           (d) Promises

20. CRASS

 (a) Wicked                  (b) Zing sag                 (c) Spiritless                (d) Insensitive

Answers:-

1.(d)       2. (b)

3.(a)        4. (d)

5.(c)       6. (a)

7.(b)      8. (a)

9.(c)      10. (a)

11.(b)   12. (d)

13. (a)  14. (c)

15. (a)  16. (b)

17. (d)  18. (b)

19. (b)   20. (d)

Download the above Exercise in PDF (Printable)

English Synonym Exercise For Competitive Exams No.-35

Directions: In each of the following questions, out of the given alternatives, the meaning of the given word. Choose the one which best expresses.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *