One Word Substitution in English for SSC CGL Exams Ex- 41

If you are preparing for SSC, CGL, Banking, EPFO, Insurance, NDA, UPSC, Income Tax Exams, IBPS, online Bank  Exam, CAT exam, PSC, RBI Grade B, CAT, GATE, SBI PO IASetc. or any other crucial competitive examinations you are at the best site. In this page, you will find everything related to the substitution grammar. In this post we are covering one-word substitution online dictionary in English, you know it with many names like one-word replacement in English, one-word substitution pdf. This you need in many ways like one-word riddles one-word puzzle, one word for many words, one-word description etc. Here you will find English grammar rules book, grammar corrector, grammar test practice, games n quiz, computation, MCQ for exam English, UPSC exam preparation, online test, preparation, objective language. So let’s dive in-

EXERCISE-41

Directions: In each of the following questions, choose the most suitable ‘one word for the given expression

1.One who comes from a country area and is often considered to be stupid.

(a) Villager                                                     (b) Rustic

(c) Bumpkin                                                   (d) Philanderer

2.Murder of a new-born child. (M.B.A. 1992)

 (a) Homicide                                                 (b) Regicide

(c) Fratricide                                                   (d) Infanticide

3. Walk in a vain, self-important way.

(a) Jog                                                             (b) Trek

(c) Trudge                                                      (d) Strut

4. A place which provides both board and lodging.

(a) Cafe                                                           (b) Inn

(c) Restaurant                                               (d) Motel

5.Clumsy or ill-bred fellow.

(a) Boor                                                         (b) Oaf

(c) Lout                                                          (d) Yokel

6.A small shop that sells fashionable clothes, cosmetics etc.

(a) Booth                                                        (b) Stall

(c) Boutique                                                   (d) Store

7.The thing that can be felt or touched. (B.S.R.B. 1995)

(a) Pandemic                                                 (b) Palpable

(c) Paltry                                                        (d) Panchromatic  

8.A person who readily believes others.

(a) Credible                                                    (b) Credulous

(c) Sensible                                                    (d) Sensitive

9.A book containing summarized information on all branches of knowledge.

(a) Dictionary                                                (b) Anthology

(c) Encyclopedia                                            (d) Directory

10.The normal abode of any animal or plant.

(a) Environment                                            (b) Habitat

(c) Settlement                                                (d) Niche

ANSWERS:-

1.(c) 2. (d)

3.(d) 4. (b)

5.(a) 6. (c)

7.(b) 8. (b)

9.(d) 10. (b)

ONE WORD SUBSTITUTION EXERCISE-41

In each of the following questions, choose the most suitable 'one word for the given expression


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *